Forestconsult

Over mij

In 2008 ben ik gestart met mijn praktijk Forestconsult. Deze naam is ontstaan vanuit mijn achternaam Bos. Een bos bestaat uit vele bomen die allemaal uniek zijn in hun soort. Elke boom heeft zijn eigen wortels, jaarringen en stevigheid. Door de stormen heen, word je rijker en sta je steviger in het leven. Dat is wat ik in mijn persoonlijk leven heb ervaren;

Als moeder van 3 zonen, kwam ik in 2012 alleen te staan. Het proces van scheiden, verwerken, en weer toekomstperspectief zien, heb ik aan den lijve ervaren.

Als alleenstaand ouder heb ik gemerkt hoe zwaar dit kan zijn. Het zoeken naar een balans, maar realiseren dat het niet zo is, kost tijd, verdriet en energie. Niet alle dingen zijn maakbaar in dit leven.

In mijn proces merkte ik dat er weinig hulpverlening is die jou echt begrijpt. Het proces van scheiden, rouwen, onthechten en aanvaarden moet je alleen door. Ik merkte dat ik voor mijn scheiding anders tegen deze processen aankeek, dan nu achteraf. Dat zette mij tot nadenken en heeft mij gebracht waar ik nu sta. Ik heb stormen overleefd. En nu mag ik uitdelen en naast de ander staan in herkenning, maar ook in het vooruit kijken.  Er is leven na een scheiding. Sinds 2017 ben ik hertrouwd. En samen met mijn man zijn wij onderstaande avonden gaan organiseren.

Sinds 2021 werk ik samen met Ellen en  Nif in mijn praktijk Forestconsult.

Forestconsult
Annelies Bos | Systeemtherapeutisch werker | Psychosociaal werker

Naast mijn praktijk heb ik vanaf 2008-2019 ervaring opgedaan bij het KOC  en later het Leger des Heils voor intensieve ambulante begeleiding in gezinnen.  De laatste jaren heb ik veel geleerd in de samenwerking met het gedwongen kader van Onder Toezicht Stelling (OTS).

Vanaf 1997 tot 2007 ben ik als algemeen maatschappelijk werker in Huizen werkzaam geweest.

Vanuit onze ervaring zijn wij  ontmoetingsavonden, in Houten, gaan organiseren voor gescheiden  christenen.
Voor avonden in andere plaatsen verwijs ik je naar de website Gebroken en toch Heel & Zorg na echtscheiding, waarmee we een landelijk samenwerkingsverband hebben.

Daarnaast is er een besloten facebook pagina, christelijk alleenstaande ouders. Hier kan jij je aanmelden als lid en meepraten, delen en elkaar bemoedigen over de moeilijke dingen die op je pad komen.  Om lid te worden van deze besloten groep, krijg je eerst een aantal vragen. Deze zijn een voorwaarde om je aanvraag te kunnen accepteren.  

%d bloggers liken dit: