Forestconsult

Annewieke

Annewieke

Contextueel therapeut

In 2010 ben ik gestart als contextueel therapeut. Daarvoor heb ik samen met Annelies een aantal jaar in het maatschappelijk werk gewerkt.

Eerder werkte ik als verpleegkundige in de psychiatrie. Een rode lijn in mijn werk is dat ik oprecht benieuwd ben naar mensen en hun geschiedenis.

Opvoeden is ingewikkeld. Het is denk ik de belangrijkste taak die we in het leven krijgen waar geen opleiding voor gevraagd wordt. Het is een proces van vallen en opstaan.

 Dat zeg ik ook uit ervaring als moeder van 2 kinderen. De perfecte ouder bestaat niet en hoeft ook niet te bestaan. Het kan best lastig zijn om niet door de ogen van anderen je eigen opvoeding te beoordelen. Zeker wanneer je er alleen voor komt te staan.

In mijn werk en privé, ben ik veel gescheiden mensen tegen gekomen. Wat mij opviel is dat, ondanks de pijn, gekwetstheid en teleurstelling, ouders het beste wilden voor hun kind. Ik heb ook gezien hoe ingewikkeld dat kan zijn na een scheiding. Kinderen willen ook het beste voor hun ouders. Het is een balans van geven en ontvangen. Als we die in beweging kunnen krijgen, gebeuren er mooie dingen.

Ik zie hulpverlening als een proces waarin ik samen met de ander een stukje mee kan lopen. Ik heb niet de oplossingen. We gaan samen onderzoeken wat voor jou en je kinderen het beste is