Forestconsult

Jeugdzorg

Door weer en wind

Forestconsult biedt jeugdzorg aan in de vorm van opvoedondersteuning, ouderschap na echtscheiding (ONS), behandeling licht en individuele begeleiding midden.

Ben je een ouder waarbij het in jullie gezin niet meer lekker loopt?
Wanneer kinderen nog erg jong zijn voor begeleiding, heeft het al veel effect om als ouders naar patronen te kijken en hoe je deze zou kunnen doorbreken.
We zijn graag transparant en kortdurend. Wij hebben het streven om te doen wat nodig is en af te sluiten wanneer jullie tevreden zijn. 

Ouderschap na echtscheiding (ONS) is een zorgprogramma voor ouders na een scheiding die moeite hebben om beiden het ouder-zijn vorm te geven. De kinderen leiden hier onder. Daarom is dit intensieve programma gericht om voor de kinderen het mogelijk te maken dat zij  contact met beide ouders hebben. Wanneer dit niet mogelijk door allerlei oorzaken, wordt dit in kaart gebracht. Dit programma wordt vaak door rechters of het sociaal team van jouw gemeente ingezet om voor de kinderen goede ouders te kunnen zijn. 

Behandeling licht. Wanneer er sprake is van lichte tot matige zorgvragen rond stemmingswisselingen, depressieve gevoelens, burn-outklachten of andere psychische problematiek. 

Voor individuele begeleiding van kinderen en jongeren is het in overleg mogelijk om dit op school plaats te laten vinden. Afhankelijk of er meerdere jongeren op een locatie begeleidt worden. Ouders worden zoveel mogelijk betrokken bij de begeleiding met toestemming van jeugdige. 

Forestconsult staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Jeugd. (SKJ)

SKJeugd.nl