Forestconsult

Echtscheiding

20180605_145704
Forestconsult | Er is licht aan het einde van de tunnel...

De stap naar een echtscheiding is gezet

Wat de reden ook is, maar door de echtscheiding is je huwelijk gebroken. Je leven staat op zijn kop.  Het fundament is weg en de toekomst is onzeker.
Veel vragen houden je bezig. Waar moet ik beginnen en welke stap moet ik zetten.
Is er licht aan het eind van deze donkere tunnel? Hoe voorkom ik een vechtscheiding?

Er volgt een drukke emotionele periode waarin de scheiding wordt aangevraagd. In het begin is het leren leven van minuut tot minuut. Later van dag tot dag.  Je zult steeds meer ontdekken: Er is leven na een echtscheiding. Tegelijkertijd voel je rouw en diepe pijn.

Het is inmiddels twee jaar geleden dat mijn vrouw weg is gegaan. De scheidingsprocedure verliep vrij snel.  Ik vond het lastig om de draad weer op te pakken. Thuis te komen in het lege huis.  Ik mistte mijn kinderen. Dat doet mij nog steeds pijn. Mijn leven voelde leeg. Ik wist niet meer hoe ik verder moest… alles deed pijn. Ik voelde mij teleurgesteld. De zon zag ik niet meer schijnen. Het was een donkere tunnel. Door de gesprekken met Annelies heb ik geleerd om te kijken naar wie ik ben. Welke behoeften ik heb en hoe ik deze kan vertalen in een vraag. Ook heb ik geleerd om niet meer te verwachten dat de ander veranderd. Maar dat ik door mijn houding te veranderen en met mededogen naar mezelf te kijken anders in de situatie kan gaan staan. Mijn omstandigheden zijn niet veranderd, maar mijn beleving en mogelijkheden wel. Ik voel mij sterker en ervaar ook de kracht van de God om verder te gaan.

Op de volgende pagina’s vind je informatie  over:

– Welke juridische mogelijkheden er voor jou zijn

– Wat als je midden in de scheiding zit?

– Hoe kan je verder na de scheiding.

– Bezinning en vergeving in het proces.

Advies voor kerkenraden en betrokkenen.