Forestconsult

Nif

 

Nif

Systeemtherapeutisch Werker| Jeugd- en Gezinsprofessional

Als moeder van 3 kinderen weet ik dat het moederschap een rijkdom is, maar ook zeker niet gemakkelijk. Ik wil het graag goed doen, maar ook mij lukt dit zeker niet altijd. Opvoeden is een uitdaging waarin je de ene keer denkt: goed gelukt, en op een volgende moment: dit had ik beter anders kunnen doen. Een zoektocht waar niet één weg voor is. Perfect ouderschap bestaat in mijn optiek niet, en ik streef ernaar het taboe op niet-perfect ouderschap te doorbreken.

Ik begon mijn loopbaan in 2007  bij een kamertrainingscentrum voor jongeren. Na 4 jaar stapte ik over naar de intensieve ambulante gezinsbegeleiding, en dat doe ik nog steeds. Ik werk zowel in vrijwillig als gedwongen kader. De dynamiek, de verhalen, de geschiedenis en de verbinding die ik  in gezinnen zie, blijven mij na 9 jaar nog altijd boeien.

Ieder gezin is uniek, maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat vaders en moeders het beste voor hun kinderen willen. Soms raken zij verstrikt in ingewikkelde patronen of conflicten. De uitdaging voor mij is  telkens opnieuw om, samen met het gezin te ontwarren wat er gebeurt en te onderzoeken op welke manier er weer beweging kan komen. Zodat het gezin zelf weer vooruit kan.

Ik ben veel gescheiden ouders tegengekomen die  verstrikt raakten in een spiraal van strijd. Ik vind het mooi om te zien dat het parallel ouderschap hen weer in hun kracht kan zetten om de verbinding met het kind te vergroten.

In 2018 ben ik intern opgeleid tot kinder- en jeugdcoach. In 2020 heb ik de opleiding Systeem therapeutisch werker afgerond.  Daarnaast heb ik de training, Non violent resistance gedaan.

In september 2022 hoop ik samen met Annelies de master contextuele benadering te gaan volgen.