Forestconsult

Gescheiden… en nu?

Forestconsult | Annelies Bos | Systeemtherapeutisch werker | Psychosociaal werker|
Welke weg slag jij in?

Gescheiden.. en nu?

Gescheiden… en nu? Wanneer de stappen zijn gezet. De storm is gaan liggen. Kan het nog gevaarlijk stabiel lijken. Er hoeft maar iets te gebeuren en alle bladeren dwarrelen weer omhoog.  Iedereen moet nog leren te dealen met de nieuwe omstandigheden. Dit kost enorm veel tijd, pijn en verdriet.  

Het gebeurt regelmatig dat de grondslag van de scheiding psychiatrische problematiek is.  Dit bemoeilijkt de voortgang en levert grote risico’s op voor vechtscheidingen. De scheiding is in deze situatie de laatste stap van een jarenlang proces.

Wanneer je de juridische fase kan gaan afsluiten volgt er vaak een moeilijke periode. De hectiek is over, je bent mogelijk verhuisd. En nu… Daar zit je dan. Op de momenten dat de kinderen bij de andere ouder zijn. Heb je een leeg huis en een leeg hart.  Op dat moment komt er pas ruimte voor jezelf.  Je wordt geconfronteerd met jezelf en er is een nieuwe fase aangebroken.

In deze fase krijg je de tijd en de ruimte voor nieuwe keuzes in hoe je met het verleden en het heden omgaat. Geef  jezelf de kans om na te denken: Wat is er gebeurd en hoe had je dit allemaal kunnen voorkomen?
 Sta je deze momenten jezelf toe? Of ga je op de vlucht? Ben je druk aan het daten. En volop in de weer. Koop je van alles. Ben je extra druk met de kinderen? Als je maar niet over jezelf hoeft na te denken en de pijn niet hoeft te voelen. Wanneer het moeite kost om collega-ouders te worden, denk dan eens aan een ONS-traject.

 

De vraag wat wil God met dit alles, kan je bezig houden. Je kan heel veel kracht van God ontvangen, maar je kan ook wanhopig voelen en denken dat God ver weg is.
Raadselachtig is het waarom dingen gebeuren die je nooit had kunnen bedenken en wat zeker nooit je bedoeling is geweest.
In deze rouwfase kunnen allerlei gedachten en emoties over je heen spoelen, waar je van in paniek kan raken. Je bent aan het rouwen. Een pijnlijk proces waar je door heen moet.
Of je wil of niet. Dit is ook het moment waarop Forestconsult je verder kan helpen.

In het begin is het leren leven van minuut tot minuut. Later van dag tot dag. Je zult steeds meer ontdekken: Er is leven na een scheiding!

Forestconsult | Ikzoekchristelijkehulp
Ik zoek christelijke hulp
Forestconsult | SCAG
Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg
Forestconsult | RBCZ
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.
Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden
%d bloggers liken dit: