06 146 28 389 info@forestconsult.nl

Relatie- en gezinstherapie

Crossing
Dopje op de tandpasta

Aan de buitenkant lijkt een meningsverschil soms te gaan over de WC-bril, deuren die openstaan of het dopje op de tandpasta.

Vaak gaat dit veel dieper, over het gevoel dat jij of je mening er niet toe doet.

Er zijn in een relatie vele momenten waarop de dynamiek verandert. Bijvoorbeeld na de eerste verliefde periode of na het krijgen van een kind. Er ontstaan patronen in je relatie die niet bijdragen aan het wij-gevoel.

Blijf hier niet mee rondlopen. Trek tijdig aan de bel. Door samen te ontdekken welke patronen bij jullie een rol spelen, kan je negatieve cirkels doorbreken.

Meer verbinding in het gezin

‘Ieder huisje heeft z’n kruisje’ is een oud en bekend gezegde. Het gaat over het feit dat ieder gezin problemen kent. Discussies over opvoeding, kinderen die ruziën, pubers die onbereikbaar lijken of een gezinslid met ADHD wat extra aandacht vraagt.

Bij gezinstherapie wordt er naar het hele systeem gekeken, in dit geval het gezin. Het gaat namelijk niet om een persoon, maar over alle personen binnen een gezin.

Binnen het systeem hebben jullie gewoontes opgebouwd en manieren hoe je met elkaar omgaat. Je leert patronen herkennen, de effecten daarvan op elkaar en leert beter omgaan met de problemen die daaruit voortkomen. Gezinstherapie helpt jullie om de verbinding tussen gezinsleden te versterken en de sfeer te verbeteren.

“Iedere relatie kent z’n mooie en minder mooie momenten. Het draait echter altijd om dynamiek. En je bent beide verantwoordelijk voor je eigen aandeel. Of dit nu een liefdesrelatie of band tussen ouder en kind is.”

Forest consult voor jou

Begeleiding van jongeren

Wanneer je merkt dat niet lekker in je vel zit, om wat voor reden ook, kan het helpend zijn om met behulp van gesprekken weer op de rit te komen.

Opvoedondersteuning

Ondersteuning bij opvoeden

Opvoeden kan een uitdaging zijn op sommige momenten. Ongeacht leeftijd of gezinssamenstelling. Ondersteuning van een gezinsprofessional kan lucht bieden.

Contact

Afstand te groot?

Is de afstand te ver, maar wil je graag deskundige hulp rond echtscheiding? Online afspreken of beeldbellen behoort tot de opties.

gezinstherapie

Gezinstherapie

Iedere relatie kent z’n mooie en minder mooie momenten. Het draait echter altijd om dynamiek. Of dit nu een liefdesrelatie of band tussen ouder en kind is.

Forestconsult is geregistreerd bij:

  • De Landelijke Vereniging voor Psychosociaal Werkers. (LVPW)
  • Het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. (RBCZ)
  • De Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijze (SCAG)
  • De Stichting Kwaliteitsregistratie Jeugd (SKJ)
  • De Nederlandse Vereniging voor Relatie-en Gezinstherapie. (NVRG)
  • AGB-Code. Zorgverlener: 90040157
  • AGB-Code. Praktijk: 90018591

Praktijkadres

De Molenoffice
Papiermolen 26-38, kamer 3.01 t/m 3.04
3994 DK Houten

Klachtrecht

Als Registertherapeut vallen we onder het Klacht- en Tuchtrecht van de RBCZ/TCZ en zijn we aangesloten bij de Geschillencommissie voor de Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG) op de geneeskundige Privacy; conform de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO)

Nieuwsbrief