Forestconsult

Relatie- en gezinstherapie

Iedere relatie kent z’n mooie en minder mooie momenten. Het draait echter altijd om dynamiek. En je bent beide verantwoordelijk voor je eigen aandeel. Of dit nu een liefdesrelatie of band tussen ouder en kind is.

 

Dopje op de tandpasta

Aan de buitenkant lijkt een meningsverschil soms te gaan over de WC-bril, deuren die openstaan of het dopje op de tandpasta. 

Vaak gaat dit veel dieper, over het gevoel dat jij of je mening er niet toe doet. 

Er zijn in een relatie vele momenten waarop de dynamiek verandert. Bijvoorbeeld na de eerste verliefde periode of na het krijgen van een kind. Er ontstaan patronen in je relatie die niet bijdragen aan het wij-gevoel.

Blijf hier niet mee rondlopen. Trek tijdig aan de bel. Door samen te ontdekken welke patronen bij jullie een rol spelen, kan je negatieve cirkels doorbreken.

Meer verbinding in het gezin

‘Ieder huisje heeft z’n kruisje’ is een oud en bekend gezegde. Het gaat over het feit dat ieder gezin problemen kent. Discussies over opvoeding, kinderen die ruziën, pubers die onbereikbaar lijken of een gezinslid met ADHD wat extra aandacht vraagt.

Bij gezinstherapie wordt er naar het hele systeem gekeken, in dit geval het gezin. Het gaat namelijk niet om een persoon, maar over alle personen binnen een gezin.

Binnen het systeem hebben jullie gewoontes opgebouwd en manieren hoe je met elkaar omgaat. Je leert patronen herkennen, de effecten daarvan op elkaar en leert beter omgaan met de problemen die daaruit voortkomen. Gezinstherapie helpt jullie om de verbinding tussen gezinsleden te versterken en de sfeer te verbeteren.

Ineens zie je alleen maar donkere wolken om je heen...
Ineens zie je alleen maar donkere wolken om je heen...