Forestconsult

Individuele begeleiding Jeugd

Wanneer je te snel dingen doet... helpt STOP DENK KIES je verder!

 

Soms loopt het leven anders. En kun je een zetje gebruiken in de juiste richting. 

Dat geldt niet alleen voor volwassenen. Als kind, tiener, puber of jongere kun je tegen problemen aanlopen waar je hulp voor kunt gebruiken.

 

Waar Forestconsult je mee kan helpen....

(Faal)Angst

Merk je dat je tegen dingen opziet? Of moeilijke situaties gaat vermijden? Vaak is het een gevoel van onrust, maar je kunt ook piekeren, malen of slecht slapen. Je kunt bang zijn voor een black-out en last krijgen van hartkloppingen en zweethanden.

Je gevoelens kun je niet veranderen, maar hoe je erover denkt wel. Op een positieve manier gaan we aan de slag om jouw angst de baas te worden.

Rouw- en scheiding

Als je ouders gaan scheiden, heeft dat ingrijpende gevolgen voor je leven. Hoe ga je daarmee om? Naast emoties zijn er veel vragen. We helpen je op weg om weer in balans te komen. Op de website van Villa Pinedo kun je online kletsen met andere jongeren over de scheiding van je ouders. Dat kan helpend zijn in het verwerken daarvan.

Hoog sensitief

Door te veel prikkels op één moment raakt je hoofd vol. Je raakt overprikkelt. Dat kan zich uiten in boosheid, agressie of controledrang. Sommige mensen trekken zich terug en trekken een muur op om zichzelf te beschermen. We helpen je ervoor zorgen dat je bij jezelf blijft of in verbinding met jezelf blijft.

Zelfvertrouwen

Door je bewust te worden van je eigen identiteit kun je je zelfvertrouwen vergroten. We begeleiden je stap voor stap met het loslaten van negatieve gedachten over jezelf. Reken eens en voor altijd af met het stemmetje in je hoofd en leef je krachtigste leven.

Traumaverwerking

Voor het verwerken van vervelende gebeurtenissen in je leven maken we onder andere gebruik van  WRITEjunior. Een schrijfprogramma dat net zo helpend is als EMDR. Het voordeel van schrijven, is dat er ruimte is voor het aanleren van nieuwe positieve gedachten en het delen van jouw verhaal met mensen die jij vertrouwt. 

Autisme/ADHD

Heb jij over iemand anders in jouw gezin kenmerken van Autisme of  ADHD? Hoe kun je hiermee omgaan en wat betekent het precies? We maken dat inzichtelijk voor je. Daarvoor gebruiken we materiaal waarmee je zoveel mogelijk kunt visualiseren. Jongeren vinden dit vaak prettig, omdat ze niet zoveel hoeven te praten, maar toch tot de kern komen.

Podcast over scheiden | NOS Jeugdjournaal

Wat doe je als een van je ouders een nieuwe liefde vindt? In deze  Jeugdjournaalpodcast gaat het over scheiden. Bart Tuinman en Pien Leerink praten met kinderen van gescheiden ouders. Sophie Mulder van Villa Pinedo geeft je tips hoe je hier het beste mee kunt omgaan.

Voor scholen Zit je op het voortgezet onderwijs de Passie te Utrecht?
We komen bij jou op school, zodat je zo min mogelijk lessen hoeft te missen.
We hebben korte lijnen met het zorg- en adviesteam.