06 146 28 389 info@forestconsult.nl

Individuele begeleiding

Crossing
Soms loopt het leven anders. En kun je een zetje gebruiken in de juiste richting.

Dat geldt niet alleen voor volwassenen. Als kind, tiener, puber of jongere kun je tegen problemen aanlopen waar je hulp voor kunt gebruiken.

Zit je op het voortgezet onderwijs de Passie te Utrecht? We komen bij jou op school, zodat je zo min mogelijk lessen hoeft te missen.
We hebben korte lijnen met het zorg- en adviesteam.

Forest consult voor jou

Begeleiding van jongeren

Wanneer je merkt dat niet lekker in je vel zit, om wat voor reden ook, kan het helpend zijn om met behulp van gesprekken weer op de rit te komen.

Opvoedondersteuning

Ondersteuning bij opvoeden

Opvoeden kan een uitdaging zijn op sommige momenten. Ongeacht leeftijd of gezinssamenstelling. Ondersteuning van een gezinsprofessional kan lucht bieden.

Contact

Afstand te groot?

Is de afstand te ver, maar wil je graag deskundige hulp rond echtscheiding? Online afspreken of beeldbellen behoort tot de opties.

gezinstherapie

Gezinstherapie

Iedere relatie kent z’n mooie en minder mooie momenten. Het draait echter altijd om dynamiek. Of dit nu een liefdesrelatie of band tussen ouder en kind is.


Toen het mij niet meer lukte op school, kwam ik thuis te zitten. Met Annelies heb ik ontdekt waar het elke keer mis gaat. Ik voel mij nu steeds sterker worden en kan beter met mijn energie omgaan. Ik durf vaker nee te zeggen. Zonder dat ik bang ben dat ik onaardig wordt gevonden.”

(Tiener van 10)

Podcast over scheiden | NOS Jeugdjournaal

Wat doe je als een van je ouders een nieuwe liefde vindt? In deze Jeugdjournaalpodcast gaat het over scheiden. Bart Tuinman en Pien Leerink praten met kinderen van gescheiden ouders. Sophie Mulder van Villa Pinedo geeft je tips hoe je hier het beste mee kunt omgaan.

(Faal)Angst

Merk je dat je tegen dingen opziet? Of moeilijke situaties gaat vermijden? Vaak is het een gevoel van onrust, maar je kunt ook piekeren, malen of slecht slapen. Je kunt bang zijn voor een black-out en last krijgen van hartkloppingen en zweethanden.

Je gevoelens kun je niet veranderen, maar hoe je erover denkt wel. Op een positieve manier gaan we aan de slag om jouw angst de baas te worden.

Rouw- en scheiding

Als je ouders gaan scheiden, heeft dat ingrijpende gevolgen voor je leven. Hoe ga je daarmee om? Naast emoties zijn er veel vragen. We helpen je op weg om weer in balans te komen. Op de website van Villa Pinedo kun je online kletsen met andere jongeren over de scheiding van je ouders. Dat kan helpend zijn in het verwerken daarvan.

Hoog sensitief

Door te veel prikkels op één moment raakt je hoofd vol. Je raakt overprikkelt. Dat kan zich uiten in boosheid, agressie of controledrang. Sommige mensen trekken zich terug en trekken een muur op om zichzelf te beschermen. We helpen je ervoor zorgen dat je bij jezelf blijft of in verbinding met jezelf blijft.

Zelfvertrouwen

Door je bewust te worden van je eigen identiteit kun je je zelfvertrouwen vergroten. We begeleiden je stap voor stap met het loslaten van negatieve gedachten over jezelf. Reken eens en voor altijd af met het stemmetje in je hoofd en leef je krachtigste leven.

Traumaverwerking

Voor het verwerken van vervelende gebeurtenissen in je leven maken we onder andere gebruik van WRITEjunior. Een schrijfprogramma dat net zo helpend is als EMDR. Het voordeel van schrijven, is dat er ruimte is voor het aanleren van nieuwe positieve gedachten en het delen van jouw verhaal met mensen die jij vertrouwt.

Autisme/ADHD

Heb jij over iemand anders in jouw gezin kenmerken van Autisme of ADHD? Hoe kun je hiermee omgaan en wat betekent het precies? We maken dat inzichtelijk voor je. Daarvoor gebruiken we materiaal waarmee je zoveel mogelijk kunt visualiseren. Jongeren vinden dit vaak prettig, omdat ze niet zoveel hoeven te praten, maar toch tot de kern komen.

Forestconsult is geregistreerd bij:

  • De Landelijke Vereniging voor Psychosociaal Werkers. (LVPW)
  • Het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. (RBCZ)
  • De Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijze (SCAG)
  • De Stichting Kwaliteitsregistratie Jeugd (SKJ)
  • De Nederlandse Vereniging voor Relatie-en Gezinstherapie. (NVRG)
  • AGB-Code. Zorgverlener: 90040157
  • AGB-Code. Praktijk: 90018591

Praktijkadres

De Molenoffice
Papiermolen 26-38, kamer 3.01 t/m 3.04
3994 DK Houten

Klachtrecht

Als Registertherapeut vallen we onder het Klacht- en Tuchtrecht van de RBCZ/TCZ en zijn we aangesloten bij de Geschillencommissie voor de Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG) op de geneeskundige Privacy; conform de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO)

Nieuwsbrief