Forestconsult

Individuele begeleiding Jeugd

Wanneer je te snel dingen doet... helpt STOP DENK KIES je verder!

Behandeling licht (10 sessies)

Individuele begeleiding Jeugd 

Forestconsult heeft ruime ervaring opgedaan in het individueel begeleiden van kinderen en jongeren waar het leven anders gaat dan je zou willen.

Bijvoorbeeld:

(Faal)Angst;
Merk je dat je steeds meer dingen eng gaat vinden? Moeilijke situaties gaat vermijden? Of ineens een black-out krijgt tijdens een toets? Je gevoelens kan je niet veranderen. Maar hoe je er over denkt wel. Daarmee beinvloed jij je angstige gevoelens op een positieve manier.

Rouw- en scheidingsverwerking
. Thema’s waar we samen mee aan de slag kunnen.
Wist je dat  Villapinedo bestaat zodat je online met andere jongeren kan praten over de scheiding?

Volle hoofden. Door hoog sensitiviteit en overprikkeling raakt je hoofd vol. Merk je dat je gevoelig reageert op opmerkingen?  Je kan je gevoel hierin niet loslaten. Als er dan nog meer op een dag gebeurt is je hoofd vol.  Dat uit zich vaak in boze buien, agressie, controledrang. Of juist door jezelf terug te trekken en een muur om jezelf heen te trekken.

Een laag zelfbeeld kan je versterken door bewust te worden van je eigen identiteit en het vergroten van zelfvertrouwen. In het verleden kan je door allerlei omstandigheden denken vanuit negatieve gedachten.  Deze gedachten bepalen hoe jij nu in het leven staat.

Traumaverwerking o.a. met behulp van WRITEjunior. Een schrijfprogramma dat net zo helpend is als EMDR. Het voordeel van deze methodiek is dat er ruimte is voor het aanleren van nieuwe kerngedachten en het delen van jouw verhaal met mensen die jij vertrouwt.  

Misschien heb je kenmerken van Autisme en/of  ADHD Wat is dat en hoe kan jij, en jouw gezin, daarmee leren omgaan?

Ik werk graag met materiaal om de begeleiding zoveel mogelijk te visualiseren. Van diverse jongeren krijg ik terug dat ze het fijn vinden dat ze niet zoveel hoeven te praten. Maar toch tot de kern komen.

Zit je op het voortgezet onderwijs de Passie te Utrecht? We komen bij jou op school, zodat je zo min mogelijk lessen hoeft te missen. We hebben korte lijnen met het zorg-en- adviesteam.

Zit je op een basisschool en zijn er meer leerlingen die begeleiding willen? Informeer naar de mogelijkheden!hoog

Voeg je koptekst hier toe

%d bloggers liken dit: