Forestconsult

Individuele begeleiding

Kom weer in balans

Iedere dag biedt nieuwe kansen om te leren. Om te groeien als mens. Om jezelf verder te ontwikkelen. En als het even tegenzit, privé of op je werk, wil je de regie liefst weer in eigen handen nemen.

Een scheiding is een rouwproces

De meeste mensen denken bij rouw aan het overlijden van een dierbare, maar het is veel breder. Rouw is leren omgaan met verlies. Verlies van verbinding met iets of iemand. Dat betekent ook bij een scheiding.

Wanneer je merkt dat het niet meer lukt om alle ballen in de lucht te houden. Je geen kleur meer in je leven ziet of alles om je heen als dof ervaart. Wordt het donker en somber om je heen. Alles voelt nog zwaarder. De tijd dat je de schouders er onder kon zetten lijkt voorbij. Misschien is de scheiding al langer geleden. Mogelijk heb je nu pas tijd om echt na te denken over wat er is gebeurd.

Niemand rouwt op dezelfde manier. Het is afhankelijk van verschillende factoren of je rouwt en hoe lang je rouwt. Dat maakt rouw heel persoonlijk. Op het moment dat je denkt ‘Ik kom er zelf niet meer uit’ is het raadzaam om ondersteuning te zoeken om je balans opnieuw te vinden.

Problemen op de werkvloer

Heb je weleens moeite jezelf staande te houden op je werk? Het feit dat je ‘alle ballen in de lucht wil houden’ op je werk en in je privésituatie vraagt soms veel. Wanneer het thuis niet lekker loopt, heeft dat invloed op je werk. Je functioneert niet naar de volle 100% of meld je sneller ziek.

Individuele coaching helpt je snel weer op weg. Je krijgt tips en handvatten waarmee je aan de slag kunt.

ADHD in het gezin

ADHD brengt veel creativiteit en initiatief. Het vraagt tegelijkertijd ook veel geduld en extra energie van de andere gezinsleden. Het kan daardoor een bron van conflicten worden. Blijf er niet mee lopen en zoek samen hulp om op een effectieve manier elkaar te stimuleren en te ondersteunen. Het is belangrijk je als ouder goed en eerlijk te laten informeren over ADHD en hoe je hier als gezin het beste mee om kunt gaan.

Relatie- en gezinstherapie

Er zijn in een relatie vele momenten waarop de dynamiek verandert. Door samen te ontdekken welke patronen bij jullie een rol spelen, kan je negatieve cirkels doorbreken.

Ouderschap na scheiding (ONS)

Geen partners meer, maar wel ouders. In dit traject ondersteunen we jullie om ondanks meningsverschillen werkbare afspraken te maken en je daaraan te houden.